שמן עץ התה לשיער

שמן עץ התה לשיער

שמן עץ התה עשוי להיות הסוד לקרקפת בריאה ולשיער מלא.

המרכיב הצנוע של חנויות הטבע נמצא בשימוש רפואי כבר למעלה ממאה שנה והוא ידוע בזכות התכונות האנטי-מיקרוביאליות, האנטיספטיות והאנטי-דלקתיות שלו.

אלו לא רק חדשות טובות לעור שלך: לשמן עץ התה יש המון יתרונות לשיער ולקרקפת.

המשיכו לקרוא כדי ללמוד כיצד להשתמש בשמן עץ התה כדי לטפל בשיער שלכם.

מהו שמן עץ התה?

לפני שנצלול לתוך מה שמן עץ התה יכול לעשות לשיער, בואו ללמוד קצת יותר על השמן האתרי שעומד לקבל בית קבוע במקלחת שלכם (במיוחד אם יש לכם קשקשים).

השמן האתרי קיים כבר מאות שנים והוא מופק מעלים של צמח Melaleuca alternifolia, שהוא עץ קטן שמקורו באוסטרליה. קבוצות ילידים באוסטרליה השתמשו בשמן לריפוי מצבים ספצפיים כמו שיעול ובבעיות עור.

אחד המרכיבים העיקריים של השמן הוא תרכובת הידועה בשם Terpinen-4-ol, בעלת השפעות אנטי-מיקרוביאליות ואנטי-דלקתיות חזקות. זה הופך את שמן עץ התה לגיבור לטיפוח העור – כולל העור בקרקפת שלך.

היתרונות של שמן עץ התה לשיער

לשמן עץ התה יש את היכולת לשנות את השיער שלך, החל מהקרקפת. התכונות האנטי-מיקרוביאליות, האנטי-בקטריאליות והאנטי-דלקתיות שלו הופכות אותו לטיפול חזק בקשקשים ומגוון בעיות עור אחרות.

זה מועיל במיוחד לבעלי קרקפת יבשה, מגרדת או שמנונית, או שמתמודדים עם קשקשים או נשירת שיער. התכונות האנטיספטיות והאנטימיקרוביאליות שלו יכולות לעזור להילחם בפטרייה הגורמת לקשקשים תוך כדי סיוע להרגעת קרקפת מגרדת.

בנוסף, שמן עץ התה יכול לתמוך בקרקפת בריאה ולנקות זקיקי שיער חסומים.

הוא נלחם בקשקשים

קשקשים נגרמים בדרך כלל על ידי שמרים המדביקים את הקרקפת. התכונות האנטי-בקטריאליות והאנטיפטרייתיות של שמן עץ התה הוכחו מחקרית כאפקטיבים לטיפול במקור הקשקשים.

משתתפים במחקר שהשתמשו בשמפו שמן עץ התה הראו שיפור של 41% בתסמיני הקשקשים שלהם. בנוסף, שמן עץ התה יכול להפחית את הגירוד הקשור לקשקשים מכיוון שהוא נלחם בשמרים היוצרים את הקשקשים.

תכונות נוגדות חמצון ואנטי מיקרוביאליות

שמן עץ התה נחשב לבעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות. הוא יכול להקל על מצבי קרקפת מגרדים שונים, כמו סבוריאה דרמטיטיס. יש לו נוגדי חמצון חזקים, שיכולים לעזור להקל על האדמומיות, הגירוד והכאב הנלווים למצבי הקרקפת.

מפחית דלקת

שמן עץ התה נחשב גם כמסייע בהפחתת דלקת על ידי הפחתת סמנים ספציפיים שלה. שמן עץ התה עשוי להיות בעל תכונות אנטי דלקתיות בשל נוגדי החמצון שלו.

דלקת בקרקפת היא אחד הגורמים המובילים לנשירת שיער, ולכן הפחתת הדלקת עשויה למנוע נשירת שיער עתידית.

מסדיר את ייצור השמן

שיער שומני או קרקפת שמנונית יכולים לעתים קרובות לנבוע מקשקשים או חיידקים אחרים המצטברים על הקרקפת. על ידי טיפול במקור הבעיה, שמן עץ התה יכול לעזור לווסת את ייצור השמן של הקרקפת, וכתוצאה מכך להוביל לקרקפת בריאה יותר ופחות שומנית.

יכול לתרום לצמיחת שיער חדש

קרקפת בריאה חיונית לצמיחת שיער חדש. הקשר של שמן עץ התה עם צמיחת השיער אינו ישיר, אך שיפור בריאות הקרקפת יכול לטפח סביבה בריאה לצמיחת השיער.

יש כמה ראיות לכך שהוא עשוי לעזור לשפר את בריאות הקרקפת ולהפחית קשקשים, מה שמאפשר לשיער להיות בריא יותר.

נגד כינים טבעי לחלוטין

חשיפה לכינים פירושה לעתים קרובות שימוש בטיפולים כימיים קשים כדי לבלום את הנגיעות ולמנוע התפשטות. מחקר מצא ששמן עץ התה היה טיפול יעיל לכינים עבור אלה שמחפשים גישה הוליסטית למנוע הידבקות.

שמן אתרי VS שמן ריחני

כאשר משתמשים בשמן עץ התה לטיפול בשיער ובקרקפת, חשוב לוודא שאתם משתמשים בשמן אתרי – לא רק בשמן ריח, שכן שמני ריח אינם מכילים את אותם יתרונות בריאותיים.

שמנים אתריים מתקבלים באמצעות זיקוק הידרו, זיקוק בקיטור, זיקוק יבש או כבישה קרה מכנית של צמחים. אלה שונים משמני ריח, המיוצרים לרוב במעבדה.

אמצעי זהירות

המומחים מסכימים ששמן עץ התה בטוח לכל סוגי ומרקמי השיער, שכן אין לו השפעה כמעט על השיער. שמן עץ התה יכול לשמש לטיפול במצבי קרקפת, כמו קשקשים, אך חשוב לציין שיש לו פוטנציאל לגרום לגירוי. כל אחד יכול להשתמש בשמן עץ התה, אבל זה יכול לגרום לדלקת עור ולתגובות אלרגיות.

לאנשים עם אלרגיות לשמן בנזואין, תמיסות קולופוניה, אקליפטול או צמחים ממשפחת ההדסים, יש סבירות גבוהה יותר להיות אלרגיים לשמן עץ התה. בשביל לבחון רגישות, מומלץ לבדוק לראשונה בנקודה קטנה בעור במשך יומיים-שלושה.

כיצד להשתמש בשמן עץ התה לשיער

ניתן להשתמש בשמן עץ התה לטובת בריאות הקרקפת שלך בשתי דרכים: בצורת השמן האתרי הטהור שלו או כמרכיב פעיל בשמפו.

בשל הפוטנציאל הגבוה לרגישות בעת שימוש בשמן עץ התה על הקרקפת, מומלץ לדלל אותו בשמן נשא לפני המריחה.

עדיף להתחיל בפעם הראשונה משמפו עץ התה ולא שמן טהור, במיוחד לבעלי עור רגיש יותר, כדי למזער את הסיכון לרגישות או גירוי. חשוב גם לבדוק את התווית כדי לראות כמה שמן עץ התה קיים ולדעת למה לצפות, שכן ריכוזים חזקים יותר נוטים לגרות.

כמו בכל מרכיב חדש אחר, חשוב לבדוק על פיסת עור קטנה לפני שמורחים אותו על כל הראש.

הנה כמה דרכים להשתמש בשמן עת התה לקרקפת:

  • הוסיפו טיפות שמן עץ התה לשמפו שלכם. כדי למנוע גירוי, ניתן להוסיף שמן עץ התה לשמפו האהוב עליכם. הוסיפו 2 עד 3 טיפות שמן עץ התה לכף היד וערבבו עם כמות השמפו הרגילה שלכם. השאירו למשך חמש דקות ולאחר מכן שטפו היטב.
  • צרו שמן עיסוי לקרקפת. אפשר למרוח שמן עץ התה לאחר השמפו ע"י שימוש בקצות האצבעות כדי לעסות אותו לתוך הקרקפת הלחה שלכם. מכיוון שזה יהיה נשאר על הראש, זה מומלץ לערבב את 2 טיפות עם שמן אחר האהוב עליכם, כגון שמן קוקוס או שקדים, כדי למנוע גירוי. פעולת עיסוי הקרקפת מגבירה גם את זרימת הדם, מה שיכול להועיל לצמיחת השיער.
  • שלבו עם מסכת השיער האהובה עליכם. הוסיפו כמה טיפות שמן עץ התה לטיפול ההזנה העמוק המועדף עליכם לטיפול בקשקשים ויובש בו זמנית.
  • השתמש במוצרים עם שמן עץ התה. כשאתם מערבבים אותו בעצמכם, אתם עלול להסתכן ביצירת טיפול חזק מהמתוכנן, שעלול לגרות. אנו ממליצים לקנות מוצרים המכילים שמן עץ התה כדי להבטיח את ריכוזם.

הוסיפו עץ התה לשגרת הטיפוח שלכם

שמן עץ התה יכול להיות דרך יעילה לעזור עם קשקשים ולקבל שיער מלא ובריא. חפשו אותו ברשימת המרכיבים של השמפו שלכם.

זכרו לבדוק את זה על העור שלכם לפני השימוש, כי זה יכול לגרות אנשים מסוימים. אם אתם חווים תגובה אלרגית חזקה, פנו מיד לטיפול רפואי.

אם אין לכם תגובות, אתם יכולים להשתמש בשמפו או תערובת עץ התה על השיער מדי יום. שמפו מכיל מינון שמן עדין ונוטה פחות לעורר אלרגיות.