מתכון לעוגיות בננה ושיבולת שועל טבעוניות וסופר טעימות!

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

עוגיות שיבולת שועל בננה מספיק בריאות ומזינות כדי לאכול כארוחת בוקר!

הילדים שלי אוהבים כשאני מכינה את עוגיות שיבולת שועל בננה – כי הם חושבים שהם אוכלים קינוח כשהם באמת נהנים מפינוק בריא ומזין! אני אוהבת להכין נגלה ולזרוק למקפיא כדי שיהיה לי תמיד בהישג יד לבקרים עמוסים או כנשנוש מהיר. הם נטולי גלוטן, נטולי חלב, וקלים להכנה גם טבעוניים.

אז הנה מתכון טעים לעוגיות שיבולת שועל בננה טבעוניות שקל להכין ותענוג אמיתי לנשנש.

מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות

הפינוקים הטעימים האלה עשויים מכמה מרכיבים בלבד והן סופר קלות להכנה. מושלם לכל מי שמחפש חטיף בריא או נשנוש מהיר ללא יסורי מצפון. אפשר להוסיף להם אגוזים או פירות יבשים או אפילו שוקולד ציפס אם בא לכם להתפנק. זה המתכון שאני מכינה:

זמן הכנה

  • זמן כולל: 25 דקות

מרכיבים נדרשים

עוגיות שיבולת שועל בננה
  • 2 בננות גדולות בשלות
  • 1.5 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 1/4 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי)
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים (לא חובה)
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, שקדים וכו' – לא חובה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי (או תחליף אחר)
  • קורט מלח

איך מכינים עוגיות שיבולת שועל

תערובת עוגיות שיבולת שועל עבה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מוסיפים את שיבולת השועל לבננות המעוכות ומערבבים היטב. אם התערובת נראית רטובה מדי, הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל; אם יבשה מדי, הוסיפו עוד חלב שקדים.
  4. מערבבים פנימה את תמצית הווניל, הקינמון, קורט מלח ואם משתמשים בחמוציות/צימוקים המיובשים והאגוזים הקצוצים עד שהכל מתאחד היטב.
  5. מורחים את תערובת העוגיות על תבנית האפייה המוכנה ויוצרים עיגולים קטנים. אפשר להשתמש בחלק האחורי של הכף כדי לשטח אותם בעדינות לצורת עוגיה. ניתן לאפות את העוגיות גם בתבניות שקעים.
  6. אופים 15-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים. זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
  7. מניחים להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים לרשת להתקררות מלאה.

מה עוד?

  • אל תהססו להתאים אישית את התוספות בהתבסס על ההעדפות שלכם או מה שיש לכם בהישג יד. שוקולד צ'יפס, שבבי קוקוס, זרעי פשתן או זרעי צ'יה הם גם תוספות נהדרות.
  • למרקם חלק יותר, אפשר לערבב את שיבולת השועל במעבד מזון לפני שמוסיפים אותה לבננה המעוכה.
  • ניתן להוסיף לתערובת גם תבלינים נוספים, כמו אגוז מוסקט או ג'ינג'ר טחון.
  • ניתן להשתמש בבננות קפואות במקום בננות טריות.
  • עדיף להנות מעוגיות טריות אך ניתן לאחסן אותן בכלי אטום עד שבוע. אתם יכולים גם להקפיא אותם עד 3 חודשים לאחסון ממושך יותר.

מה הופך את המתכון הזה למיוחד?

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

המתכון לעוגיות שיבולת שועל בננה טבעוניות מיוחד מכמה סיבות:

  • הוא פשוט וקל להכנה, קל מאוד לעקוב אחריו ודורש רק כמה מרכיבים פשוטים.
  • פינוק בריא! העוגיות עשויות מרכיבים טבעיים ובריאים, כמו שיבולת שועל, בננות וחלב צמחי. הן גם נטולות גלוטן, חלב וביצים, מה שהופך אותן למתאימות לאנשים עם אלרגיות או רגישויות.
  • הוא טעים בטירוף! העוגיות רכות, לחות וטעימות. הן נהדרות כנשנוש או כקינוח.
  • זה לגמרי מתכון רב-תכליתי. ניתן להוסיף לעוגיות מגוון תוספות לפי הטעם, כמו אגוזים, גרנולה, צימוקים, חמוציות או שוקולד צ'יפס טבעוני.
  • מתאים לטבעונים או כקינוח פרווה. המתכון הזה נטול מוצרים מן החי, מה שהופך אותו למתאים לטבעונים ולכל מי שמעוניין להפחית את צריכת מוצרים מן החי.

לסיכום, מתכון זה הוא בחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש מתכון לעוגיות טעימות, בריאות וקלות להכנה.

אפשר להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט במקום?

כן, אפשר להשתמש בשיבולת שועל מהירה אם זה מה שיש לך. שיבולת שועל אינסטנט תעניק לעוגיות מרקם רך יותר, בעוד ששיבולת שועל עבה תספק מרקם לעיס יותר.

אפשר ללא אגוזים?

בהחלט! אם אתם אלרגיים לאגוזים או פשוט מעדיפים לא לכלול אותם, אתם יכולים להשמיט את האגוזים לגמרי או להחליף אותם בגרעינים כמו דלעת או גרעיני חמנייה לתוספת קראנץ'.

אז הן נחשבות ללא גלוטן?

אמנם המתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח אבל זה לא מבטיח שהוא ללא גלוטן. כדי להפוך את העוגיות הללו ללא גלוטן, ודאו שאתם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן. שיבולת שועל היא נטולת גלוטן באופן טבעי, אך היא מעובדת לעתים קרובות במתקנים המטפלים בדגנים המכילים גלוטן, ולכן חשוב לבדוק את האריזה.