חלב שיבולת שועל מתכון

חלב שיבולת שועל מתכון

כבר יצא לכם לנסות חלב שיבולת שועל? לאחרונה, נראה שהוא צץ בכל מקום. אתם יכולים להוסיף אותו לקפה שלכם, לקנות קרטון ממנו בחנות, או אפילו לקחת חצי ליטר גלידת חלב שיבולת שועל!

הייתי צריך לראות על מה כל המהומה, אז ניסיתי להכין חלב שיבולת שועל ביתי. אני חייב לומר שאני מכור! זה קל להכנה, חלק וקרמי ויש לו טעם שיבולת שועל טעים שטעמו נהדר בקפה או תה.

בניגוד למתכוני חלב אחרים שאינם חלביים, זה לא דורש ציוד מיוחד. ומכיוון שלא צריך להשרות את שיבולת השועל לפני כן, זה לוקח דקות להכין. כל מה שאתם צריכים זה 5 דקות, חופן שיבולת שועל מגולגלת, מים מסוננים, מסננת רשת דקה, ובלנדר חזק! למה אתם מחכים?

הנה מתכון לחלב שיבולת שועל ביתי שיחליף בקלות את החלב הקבוע שאתם בוחרים בסופר:

איך להכין חלב שיבולת שועל

חלב שיבולת שועל ביתי

הכנת חלב שיבולת שועל טעים זה קל! אבל אם הכנת חלב אחר על בסיס צמחי בעבר, מילה לחכמים: זה לא כמו הכנת חלב שקדים, שבו אתה סוחט כמה שיותר נוזלים משקית חלב אגוזים. במתכון הזה שואפים לסחוט וללחוץ את התערובת כמה שפחות. אחרת, הוא יגמר דק ומגורען. הנה השיטה שלי:

  1. מכניסים הכל לבלנדר. ראשית, אני מוסיף את שיבולת השועל והמים המסוננים לבלנדר חזק (אני משתמש בוויטמיקס) ומערבב במשך 30 שניות עד שהמים נראים קרמיים ולבנים. לקבלת המרקם הטוב ביותר, היזהר לא לערבב יתר על המידה!
  2. מסננים. לאחר מכן, הניחו מסננת דקה מעל קערה גדולה וצקו דרכה את חלב שיבולת השועל. ייתכן שחלק מהנוזלים יצטברו בתחתית המסננת. זה בסדר! השליכו את הנוזל הזה וכל עיסת שיבולת שועל מתחתיו. אל תנסו ללחוץ על העיסה כדי לקבל יותר נוזלים דרך המסננת, כי זה יהפוך את החלב לרירי ומחוספס.
  3. מסננים שוב (לא חובה). לקבלת חלב שיבולת שועל חלק במיוחד, סננו את הנוזל פעמיים, והשליכו את שאריות העיסה. שלב זה הוא אופציונלי, אבל הוא יניב את המרקם הסופי החלק ביותר.
  4. לצנן ולהנות! אני הכי אוהב את חלב שיבולת השועל שלי כשהוא קר מהמקרר. שלא כמו חלב אחר ללא חלב, אל תנער אותו כשאתה הולך להשתמש בו. במקום זאת, אפשרו לכל שאריות של עיסת שיבולת שועל להתייצב בתחתית המיכל, ושפוך את החלב השמנתי מלמעלה.
איך מכינים חלב שיבולת שועל

איך נמנעים ממרקם דליל?

  • ערבוב יתר יכול להפוך את חלב שיבולת השועל למימי ודליל במרקם, וזו הסיבה שאני ממליץ לערבב כ-30 שניות בלבד.
  • השריית שיבולת השועל יכולה גם להפוך אותה לדלילה יותר. לא צריך להתחכם – רק להוסיף לבלנדר עם מים ולערבב!
  • לפעמים, חימום חלב שיבולת השועל יכול להפוך אותו מימי, אז אני לא ממליץ על זה.
  • מומלץ לסנן פעמיים כדי להסיר עודפי עמילן, שיכולים גם להעניק מרקם דליל.

מתכון לחלב שיבולת שועל ביתי

המתכון הבא מתאים לכ-4 מנות חלב או אפילו יותר, בהתאם לשימוש.

מרכיבים

  • 1/2 כוס שיבולת שועל שלמה מגולגלת
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפיות סירופ מייפל
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ⅛ כפית מלח ים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את שיבולת השועל, המים, סירופ המייפל, הווניל והמלח בבלנדר ומערבבים במשך 30 שניות.
  2. מניחים מסננת דקה מעל קערה גדולה ומסננים את החלב מבלי לדחוף עודפי עיסה דרך המסננת. זה ייצור מרקם קרמי יותר שאינו גרוס או גומי.
  3. מוסיפים עוד סירופ מייפל לפי הטעם, אם רוצים. מצננים לילה. אם אתם רוצים לשתות את חלב שיבולת השועל שלכם מיד, אני ממליץ להוסיף קרח – הטעם שלו הוא הטוב ביותר כשהוא מקורר היטב.

*אם אתם רגישים לגלוטן, הקפידו להשיג שיבולת שועל שמאושרת כללא גלוטן.

כיצד להשתמש בחלב שיבולת שועל

לאחר שהכנתם חלב שיבולת שועל, השתמשו בו כמו חלב, שקדים, או כל סוג אחר של חלב שאתם אוהבים. אני אוהב לצנן אותו ולשתות אותו עם קרח, להוסיף אותו לקפה, או להשתמש בו להכנת מאצ'ה לאטה. זה יהיה נהדר גם במתכוני שיבולת שועל שונים לארוחת בוקר.

מכיוון שיש לו טעם חזק של שיבולת שועל, אני לא ממליץ להשתמש בו במתכונים מלוחים אבל אתם מוזמנים לנסות.

שורה תחתונה

לחלב שיבולת שועל יתרונות וחסרונות כמו לכל בחירה תזונתית אך הוא ללא ספק הבחירה המועדפת עליי כשזה נוגע לתחליף חלב ביתי. קל מאוד להכין אותו בבית, הוא עשיר במרקם ולדעתי הוא התחליף הקרוב ביותר לחלב אמיתי ברמת הטעם.

עכשיו שלמדתם איך להכין שיבולת שועל בבית, כל מה שנשאר הוא לעשות הוא לנסות את המתכון הפשוט שלנו ולהנות 🙂

שאלות נפוצות על הכנת חלב שיבולת שועל

אפשר להשתמש בשיבולת שועל מהירה להכנת חלב שיבולת שועל?

מניסיוננו, שיבולת שועל מגולגלת היא הדרך ללכת. שיבולת שועל לבישול מהיר מעובדות דק מדי ונוטה ליצור חלב שיבולת שועל רזה יותר.

האם חלב שיבולת שועל נטול גלוטן?

זה יכול להיות שנוי במחלוקת מכיוון שיש הרואים אפילו שיבולת שועל ללא גלוטן כבעייתית עבור אלו עם רגישות לגלוטן ומחלת צליאק. אם יש לכם חשש, חפשו שיבולת שועל המסומנת כללא גלוטן למתכון הביתי.

כמה זמן מחזיק חלב שיבולת שועל ביתי?

אטום היטב במקרר, חלב שיבולת שועל אמור להחזיק כחמישה ימים. אתם תדעו שזה התקלקל כשזה מריח לא טוב.

למה חלב שיבולת השועל שלי מתפרק?

אל תיבהלו אם יש חתיכות שנראות כאילו החלב התפרק או התקלקל. זה נורמלי בחלב שיבולת שועל ותחליפים אחרים על בסיס צמחי. כל שעליכם לעשות הוא לנער היטב לפני השימוש!