ג'ינג'ר חסרונות ותופעות לוואי שחשוב להכיר

ג'ינג'ר חסרונות

תופעות לוואי הפוטנציאליות של ג'ינג'ר עלולות לגרום לך לחשוב פעמיים לפני הוספתו לתזונה שלך. במשך מאות שנים אנשים השתמשו בג'ינג'ר לטיפול במצבים רבים. למרבה הצער, לתרופה טבעית זאת עלולות להיות גם השפעות מזיקות.

צריכה עודפת של ג'ינג'ר עלולה לגרום לבעיות לב, שלשולים ולהגביר את הסיכויים להפלה. בנוסף, אנשים הנוטלים תרופה ללחץ דם גבוה עשויים לרצות להגביל את צריכת הג'ינג'ר שלהם מכיוון שהוא עלול לקיים אינטראקציה עם תרופות אחרות ולהוריד עוד יותר את לחץ הדם.

בפוסט הבא נבחן את תופעות הלוואי של ג'ינג'ר וחסרונותיו, בטיחותו, המינון המומלץ וממה כדאי להיזהר.

9 תופעות לוואי של ג'ינג'ר

לג'ינג'ר סגולות והרבה פוטנציאל רפואי והוליסטי. לצד זאת, כמו בכל תרופה טבעית, לג'ינג'ר חסרונות ותופעות לוואי שכדאי להכיר:

1. עלול לגרום לצרבת

ג'ינג'ר, כאשר הוא נלקח במינונים גבוהים יותר (יותר מ-4 גרם ליום), עלול לגרום לצרבת קלה. לפי עדויות אנקדוטליות, תופעות לוואי סבירות אחרות כוללות קלקול קיבה ושיהוקים.

אם אתם משתמשים בג'ינג'ר כתרופה חלופית וחווים צרבת כתופעת לוואי, מומלץ לנסות ג'ינג'ר בצורת קפסולה. זה עלול למנוע לגמרי את תופעות הלוואי.

2. עלול לגרום לדימום

ג'ינג'ר עלול להחמיר בעיות דימום. מומחים מסוימים מאמינים שג'ינג'ר עלול לגרום לדימום בשל תכונותיו האנטי-טסיות (דילול דם).

יש המאמינים שג'ינג'ר יכול להגביר את הסיכון לדימום כאשר הוא נלקח עם עשבי תיבול אחרים כמו ציפורן, שום, ג'ינסנג ותלתן אדום. זאת גם הסיבה למה אסור לאכול עם מדללי דם בכמות גדולה מבלי להתייעץ עם רופא.

עם זאת, יש צורך במחקר נוסף בהיבט זה.

3. עלול להוביל לשלשול

אם נלקח בכמויות גדולות, ג'ינג'ר עלול לגרום לשלשול. ג'ינג'רול, החומר הפעיל בג'ינג'ר, מאיץ את מעבר המזון דרך המעיים ועלולים לגרום לשלשולים. למרות שזה אושר במחקרים בבעלי חיים, יש צורך במחקרים נוספים בבני אדם.

שלשול יכול להתרחש כאשר הצואה נעה מהר מדי דרך מערכת העיכול. תנועתיות לא תקינה של מערכת העיכול והפרשת נוזלים מוגזמת של מערכת העיכול גורמים לשלשולים.

4. עלול להרגיז את הבטן

יש פחות מחקר בעניין הזה. ג'ינג'ר ממריץ את הפרשת המרה, מה שמטיב עם העיכול. אבל אם הבטן שלך ריקה, זה עלול להוביל לגירוי קיבה עודף, ולגרום למצוקת עיכול ולקלקול קיבה.

הג'ינג'רול בג'ינג'ר (בדומה לקפסאיצין, החומר הפעיל בתבלינים רבים ופלפלי צ'ילי) נחשב כמעצבן את הקיבה, ומייצר יותר חומצה. זה עלול לגרום לך להרגיש לא רגוע.

סקירה של חמישה מחקרים שנערכו על כ-600 חולים כדי לבדוק את יעילותו של ג'ינג'ר בטיפול בדלקת מפרקים ניוונית מצאה תוצאה מדהימה. נמצא כי למשתתפים שקיבלו ג'ינג'ר היה סיכוי גבוה פי 2.33 להפסיק את הטיפול מאשר אלו שקיבלו פלסיבו למרות שחוו הפחתת כאב. הסיבה לכך היא שהם חוו צורות שונות של קלקול קיבה או לא אהבו את טעם הג'ינג'ר.

עם זאת, כמה ראיות קובעות שג'ינג'ר יכול לעזור בטיפול בקלקול קיבה. לפיכך, נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין כיצד ג'ינג'ר עלול לגרום לקלקול קיבה.

5. אולי לא בטוח במהלך ההריון

למרות שג'ינג'ר יכול להפחית בחילות אצל נשים בהריון, חשוב גם לשים לב לצד האפל שלו. לדברי מומחים מסוימים, צריכת ג'ינג'ר עלולה להגביר את הסיכון להפלה. זה נחשב בטוח אם המינון נמוך מ-1500 מ"ג ביום. כל דבר מעבר לכך עלול להיות לא בטוח עבור נשים בהריון.

צריכה עודפת של ג'ינג'ר במהלך ההריון עלולה להוביל גם לרפלוקס חומצי וצרבת.

בנוסף, ג'ינג'ר יכול להגביר את הסיכון לדימום על ידי הפחתת הצטברות הטסיות כפי שכבר הסברנו בסעיף הקודם. לפיכך, אמהות שאיבדו דם משמעותי במהלך הלידה חייבות להימנע מג'ינג'ר בימים הראשונים שלאחר הלידה.

6. עלול לגרום לגזים ונפיחות

תה ג'ינג'ר עלול לגרום לתופעות לוואי קלות במערכת העיכול. לרוב זה משפיע על מערכת העיכול העליונה וגורם לגזים במערכת העיכול העליונה. החלפת ג'ינג'ר בתוספי מזון יכולה להיות פתרון אחד לכך. אבל הקפידו לדבר עם הרופא שלכם לפני השימוש בהם.

יש הסבורים שאותו דבר יכול לקרות עם ג'ינג'ר אייל, המשקה המוגז. המשקה עלול להחמיר נפיחות אצל אנשים מסוימים.

7. עלול להוריד את רמת הסוכר בדם

ג'ינג'ר ידוע בדרך כלל כמסייע לטיפול בסוכרת על ידי הורדת רמות הסוכר בדם. עם זאת, צריכתו עם תרופות לסוכרת עלולה לגרום לבעיות. ג'ינג'ר עשוי לשפר את השפעות התרופה ולגרום להיפוגליקמיה מצב שמוביל לרמות סוכר נמוכות מדי בדם.

8. עלול לגרום לגירוי בפה

זה נקרא גם תסמונת אלרגיה אוראלית. אלרגיות מסוימות מתרחשות כאשר אתה צורך מזונות מסוימים. התסמינים בדרך כלל ספציפיים לאוזניים, לעור ולפה. אלרגיה אחת כזו מתרחשת כאשר צורכים ג'ינג'ר (אם כי לא אצל כל האנשים), שם הפה עלול להתחיל לגרד.

גירוי בפה עלול גם להוביל לטעם לא נעים. מעבר לתוסף ג'ינג'ר עשוי לעזור, אבל זה לא תמיד המקרה. אלרגיות קשורות אחרות כוללות עקצוץ ונפיחות של הפה. עם זאת, מחקר מוגבל זמין בהיבט זה, ואנו זקוקים למחקרים נוספים כדי להבין מדוע ג'ינג'ר עלול לגרום לאלרגיות אלו.

9. עלול לגרום לגירוי בעור ובעיניים

על פי מחקר איראני, פריחה בעור היא התגובה האלרגית השכיחה ביותר לג'ינג'ר. אלרגיות אחרות לג'ינג'ר כוללות גירוד בעיניים, אדמומיות בעור ודלקת בעור.

האם ג'ינג'ר נחשב מסוכן?

לג'ינג'ר חסרונות פוטנציאלים שבאים לידי ביטוי בעיקר כשלא משתמשים בו במינון הנכון. לרוב הוא אינו מסוכן במינון נמוך ונחשב בטוח לצריכה עבור רוב האנשים.

ג'ינג'ר חסרונות לצד היתרונות

ג'ינג'ר הוא תבלין ארומטי המשמש ברפואה המסורתית לטיפול בבחילות, הקאות, כאבי ראש, סחרחורות, אי סדירות במחזור החודשי ולמלחמה בנזק לכליות ונזק לכבד. עם זאת, לשימוש עודף בג'ינג'ר חסרונות והוא יכול לגרום לתופעות שליליות.

תופעות הלוואי של הג'ינג'ר נעות בין שלשולים ואי נוחות בבטן ליתר לחץ דם. זה עלול לגרום לצרבת או לנפיחות במקרים מתונים ולהחמיר בעיות דימום במקרים חמורים. בנוסף, ג'ינג'ר עלול לגרום לגירוי בעיניים, בפה ובעור. זה יכול אפילו לגרום לתגובות אלרגיות או להפריע לתרופות מסוימות.

אם אתם רוצים להשתמש בג'ינג'ר והחסרונות מדאיגים אתכם, הגבלה בכמות הצריכה יכולה לסייע במניעת סיבוכים אלו.